Skip to main content

Kaarten Tellen Blackjack

Blackjack Kaarten tellen

Kaarten tellen bij blackjack biedt een goede mogelijkheid om de winkansen behoorlijk te vergroten. Het is een techniek die in de casino’s niet wordt getolereerd, maar online kan men hier relatief gemakkelijk gebruik van maken. Er bestaande verschillende manieren om kaarten te tellen bij blackjack. Er bestaan eenvoudige technieken die in principe iedereen gemakkelijk onder de knie kan krijgen, maar ook meer ingewikkelde technieken die meer oefening en vaardigheden vergen. Het is belangrijk om eerst de basis van het kaarten tellen bij blackjack onder de knie te krijgen, alvorens er aan de gang wordt gegaan met de meer geavanceerde technieken.

Alleen voor nieuwe Nederlandse spelers (24+). Algemene- en Bonusvoorwaarden van toepassing.

Fundamenteel Hi-Lo kaarttelsysteem

Dit is de meest eenvoudige manier om winkansen te vergroten bij Blackjack is dit systeem om kaarten te tellen. Het betekend echter niet dat de kans op overwinning van de dealer groter worden dan de kans op verlies. Kaarten tellen bij blackjack is een manier om de doeltreffendheid van de inzetten te verhogen. Er blijft echter altijd een geluksfactor actief die bepaald hoeveel de speler uiteindelijk zal winnen of verliezen. De doeltreffendheid van het Hi-Lo kaarttelsysteem (inzetcorrelatie) is 97%.

Er worden drie groepen gebruikt in dit kaarttelsysteem. In groep 1 vallen de 2, 3, 4, 5 en 6. Nummers 7, 8 en 9 vallen in groep 2. In de derde groep vallen de 10, boer, vrouw, koning en aas. Voor iedere kaart uit de eerste categorie wordt er 1 opgeteld bij de huidige score (deze begint op 0). Wanneer er een kaart verschijnt uit de tweede categorie gebeurt er niks. Voor een kaart uit de derde categorie haalt men 1 van de score af. Het kaarten tellen bij blackjack betekent op deze manier dat men na een heel pak kaarten uit zal komen op een score van 0.

De kracht van dit kaarttelsysteem ligt in de kennis over het soort kaarten dat voornamelijk nog in het pak zit. Is er halverwege het spel een positieve score opgebouwd? Betekent dit dat er voornamelijk lage kaarten uit het pak tevoorschijn zijn gekomen. Het kaarten tellen bij blackjack vertelt de speler op deze manier dat er nog veel hoge kaarten in het spel zitten, waardoor de kans op een blackjack of hoge score in het algemeen toe is genomen. Uiteraard geldt andersom dat de kans op een blackjack of hoge score af zal nemen en dat het daardoor niet verstandig is om te verdubbelen wanneer men een goede hand lijkt te hebben.

Uston SS Kaarttelsysteem

Kaarten tellen bij blackjack op deze manier biedt een inzetcorrelatie van 99%. De methode is echter wel wat lastiger dan die hierboven beschreven wordt. De hogere moeilijkheidsgraad komt voort uit het feit dat er 6 verschillende categorieën worden gebruikt. De verdeling van de waarden van de kaarten is als volgt verdeeld:

  • De 2, 4 en 6 hebben een waarde van 2 punten
  • De 5 heeft een waarde van 3 punten
  • De 7 heeft een waarde van 1 punt
  • De 8 heeft geen waarde
  • De 9 heeft een waarde van -1
  • De tien, boer, vrouw, koning en aas hebben een waarde van -2

Verder werkt dit systeem in principe precies hetzelfde als de bovenstaande. Kaarten tellen bij blackjack kan op deze manier een meer accurate voorspelling over de nader te komen kaarten geven, maar is al wel wat complexer van aard.

Neventellingen

Door te tellen welke kaarten er uit het spel zijn kan men voorspellen welke kaarten er in ieder geval niet zullen voorkomen. Kaarten tellen bij blackjack kan op deze manier een zeer accurate voorspelling geven over de kaarten die er wel zullen voorkomen. Men doet er goed aan om eerst te beginnen met het Hi-Lo kaarttelsysteem. Als dit eenmaal goed gaat, is het verstandig om de azen te gaan tellen en zo wat meer zekerheid aan de voorspellingen toe te voegen. Wanneer men dit onder de knie heeft kan men over gaat op de Uston SS techniek en daar zelfs een neventelling voor de azen en tienen tegelijkertijd bij toepassen. Op die manier ontstaat er een zeer accurate voorspelling voor eventuele blackjacks, iets waar een hoop voordeel mee te behalen valt.