Skip to main content

Blackjack Strategie

Blackjack Strategie

Een goede blackjack strategie kan u helpen om meer kans te maken de dealer te verslaan. Uiteindelijk blijft blackjack een kansspel en is er daarom geen blackjack strategie die u zal verzekeren van winst. Het is echter wel mogelijk om de kansen aanzienlijk te vergroten. Op deze manier kunt u er in ieder geval voor zorgen dat u geen onnodige fouten maakt en het daarmee toe laat de dealer te laten winnen, terwijl u zelf veel meer kans had kunnen maken door een andere actie te ondernemen.

Alleen voor nieuwe Nederlandse spelers (24+). Algemene- en Bonusvoorwaarden van toepassing.

Basisregels Blackjack Strategie

De basisregels van een blackjack strategie zijn van groot belang en dienen dan ook altijd paraat te zijn in uw geheugen. Wanneer u hier moeite mee heeft valt het aan te raden om deze basisregels ergens op te schrijven zodat u deze altijd voor handen heeft wanneer u online blackjack gaat spelen. De basisregels stellen dat u:

  • Dient te passen vanaf 13 of hoger wanneer de eerste kaart van de bank een 2 of een 3 is.
  • Altijd dient te passen vanaf 14 of hoger wanneer de bank een 4, 5 of 6 heeft.
  • Altijd dient te passen vanaf 17 of hoger wanneer de bank een 7 of hoger heeft. Er bestaat een uitzondering op deze regel. Wanneer u een aas in handen heeft past u pas vanaf 18, dus wanneer het een aas en minimaal een 7 betreft.

Deze basisregels bieden een goede basis voor een blackjack strategie. Er bestaan allerlei tabellen en overige strategieën, maar in principe is dit de basis van elk van deze ideeën.

Gebruik maken van Splitsen en verdubbelen

Binnen blackjack is het mogelijk om zowel te splitsen als de verdubbelen. Naast de mogelijkheden om te passen of te vragen om een extra kaart is het daarmee mogelijk om extra winnende handen te creëren of meer geld in te zetten op een hand waarvan de speler verwacht dat dit wel eens een winnende hand kan worden. Er bestaat uiteraard ook voor deze acties een bijbehorende blackjack strategie.

Ten eerste zegt de blackjack strategie natuurlijk wat over splitsen. Het is over het algemeen niet slim om tienen te splitsen. Dit kan het best nooit worden gedaan. Men kan bij een hand met twee tienen het best passen, wat de bank ook heeft. Dit is de beste blackjack strategie om uiteindelijk de dealer te verslaan en daarmee geld over te houden aan een potje blackjack. Kaarten die altijd dienen te worden gesplitst zijn achten en azen.

Wanneer men deze kaarten gedeeld krijgt is de beste blackjack strategie het splitsen van de kaarten. Op deze manier kan de meeste kans worden gemaakt op een overwinning ten opzichte van de dealer. Wanneer de speler negen of zevens gedeeld krijg dient men ook nog vaak te splitsen, maar alleen wanneer de dealer een kaart heeft die lager is dan een bepaalde waarde. Voor de negens geldt dat de speler het best af is door te splitsen, behalve wanneer de dealer een 7, 10 of aas heeft.

Verdubbeling Strategie

Ten tweede bestaat er natuurlijk een blackjack strategie voor het verdubbelen tijdens een potje blackjack. Over het algemeen kan er worden gesteld dat verdubbelen niet vaak wordt toegepast en dat het daarom veelal ook niet als een winnende blackjack strategie wordt beschouwd. Toch zijn er een aantal gevallen waarin er wel dient te worden verdubbeld. Uiteraard is dit het geval wanneer de speler 11 punten heeft met de eerste twee kaarten en de dealer een kaart heeft lager dan het aas. Ook wanneer de speler beschikt over 10 punten (eventueel als gevolg van dubbel 5) loont het om te verdubbelen, maar dan alleen wanneer de dealer minder dan 10 punten heeft met de eerste kaart.

De beste blackjack strategie geeft daarmee aan dat de kansen op winst als gevolg van een verdubbeling relatief klein zijn. Het is daarom vaak slimmer om een extra kaart te vragen zonder te verdubbelen en hier vervolgens eventueel winst mee te maken, maar in ieder geval minder mee te verliezen wanneer de dealer uiteindelijk toch betere kaarten blijkt te hebben en de speler het daardoor af zal leggen. Er bestaat ongetwijfeld een blackjack strategie die het gebruik van verdubbelingen aanraadt, maar dit is dan in ieder geval niet een strategie die uiteindelijk de hoogste kans op winst op zal leveren.

Verzekering

Binnen de beste blackjack strategie is het daarnaast niet aan te raden om een verzekering af te sluiten. Dit lijkt een interessante optie om het verlies te beperken. Helaas kost dit de meeste spelers meer dan dat het oplevert. Dit komt door het feit dat zo’n verzekering de helft van de inleg kost. Daarmee is het een relatief dure manier om het risico te beperken. Een goede blackjack strategie geeft daarom aan dat spelers beter het risico onder ogen kunnen komen. Daarmee maak je kans op een winst en, uiteraard, de kans op een groter verlies. De kosten van de verzekering staan echter niet in verhouding met het risico dat men loopt op een groter verlies.

Tenslotte is de beste blackjack strategie er een waarin men geen verliezen najaagt en men zijn of haar grenzen kent. Houdt hier altijd rekening mee. Stop met spelen wanneer u gefrustreerd raakt. Zodoende kunt u vervelende verliezen worden voorkomen en kunt u helder blijven nadenken. Dit is vaak lastig, maar een goede blackjack strategie is gebaseerd op rationele beslissingen. Emotionele vluchten die vaak niet altijd even verstandig zijn kunt u beter achterwege laten.